Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Mai 2014 | 14:37
Moldovenii din Norvegia susţin reprezentanta Moldovei la Eurovision
Pentru moldovenii de la Oslo, Norvegia, a devenit deja o tradiţie să organizeze acţiuni de susţinere a reprezentantului Republicii Moldova la concursul Eurovision.
Astfel, conaționalii noștri au organizat și în acest week-end acțiuni de susținere a interpretei Cristina Scarlat, cea care ne va prezenta țara la Copenhaga.

”Dragă Cristina, iți dorim să aduci Eurovisionul acasă, în Republica Moldova. Noi te vom vota și te vom susține din țara vecină!” acesta este urarea moldovenilor stabiliți în Norvegia.

”În Byglandsfjord, așa o susținem pe Cristina Scarlat: cu natura frumoasă, un drapel, mult zâmbet și multa dragoste față de Republica Moldova!” este mesajul Eseniei C. Steckmest, consul onorific al Republicii Moldova în Regatul Norvegiei.

Conaționalii noștri i-au îndemnat pe moldovenii din alte țări să organizeze acțiuni de susținere a interpretei Cristinei Scarlat la Eurovision.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam