Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Martie 2015 | 16:12
Moldovenii din Olanda sprijină copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic din Chişinău
La începutul primăverii, Ambasada Republicii Moldova la Haga a organizat un eveniment public dedicat Mărţişorului. Cu această ocazie, moldovenii din Olanda au organizat o licitaţie de tablouri, pictate de către copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic din Chişinău.
Potrivit Ambasadei, participanții la Mărțișor au venit din mai multe localități din Olanda, precum Amsterdam, Haga, Rotterdam, Maastricht. Evenimentul s-a desfășurat în incinta restaurantului „Moldova” din Amsterdam, unde au participat circa 60 de persoane.

În cadrul evenimentului, moldovenii stabiliți în Olanda au primit din partea misiunii diplomatice câte un mărțișor, au gustat din bucatele tradiționale, au savurat vinurile din Republica Moldova și au ascultat muzică populară. Ambasadorul Republicii Moldova în Olanda, Emilian Brenici, a ținut un discurs, felicitând, astfel, membrii comunității cu sosirea primăverii.

Totodată, evenimentul organizat de Ambasadă a avut și un scop caritabil. În cadrul acestuia, reprezentanții diasporei au organizat o licitație de tablouri, pictate de către copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic din Chișinău. Mijloacele, colectate la licitație, sunt destinate procurării de medicamente și altor bunuri necesare copiilor bolnavi. Banii vor fi transmiși direct familiilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam