Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Octombrie 2014 | 16:35
Moldovenii din Paris invitaţi la un recital de poezie
Comunitatea românească din Franţa este invitată să participe la un recital de poezie din opera scriitoarei originare din Republica Moldova, Eleonora Cosmopol. Stabilită de mai mulţi ani în Franţa, ea este autoarea cărţilor: „Gândiri în Paris” şi „Meditaţie pe malurile Senei”.
Potrivit organizatorilor, evenimentul va avea loc duminică, 12 octombrie, la ora 13 în incinta Bisericii Ortodoxe „Sfântul Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paris.

Solicitată de trm.md, Liliana Roşca, specialist în management cultural în Franța, ne-a comunicat că în cadrul evenimentului va fi organizată şi campania „Save Alexandru Bodean Challenge”, inițiativă propusă de către asociația „Jeunes Moldova”. „Această campanie este inițiată de către echipa „Jeunes Moldaves” şi consider că este important să ne solidarizăm cu toții pentru susținerea acestei campanii”. 

„Pentru prima oară Elena Cosmopol, vine la o comunicare cu publicul din Basarabia Fiind marcată de dorul de baștină, de drama istoriei şi a neamului nostru, aceste sentimente le-a exprimat în scrisorile scrise la Paris pe parcursul anilor”, a mărturisit organizatoarea acestui eveniment Galina Hancu.

În cadrul întrunirii, publicul va putea afla subiecte politice, filozofice şi religioase ce ţin de destinul dramatic al Basarabiei şi al Bucovinei.


 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam