Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Octombrie 2015 | 11:49
Moldovenii din Polonia au lansat revista „Mămăliga de Varşovia”
Comunitatea moldovenilor din Polonia au lansat prima ediţie pe hârtie a revistei „Mămăliga de Varşovia”, o publicaţie în limba română, scrisă şi editată în Polonia.
Evenimentul a fost organizat de către membrii comunității române și moldovenești din Polonia, în cadrul unui atelier de creaţie desfășurat la Varşovia. Revista „Mămăliga de Varșovia” este un proiect care are drept obiectiv crearea unui spațiu de dialog pentru membrii comunității.

„Iniţial, a fost creată o platformă de discuţii pe pagina web (https://mamaligadevarsovia.wordpress.com/). Un blog care oferă posibilitatea doritorilor de a împărtăşi gânduri în limba română şi a primi reacţii la impresiile şi analizele postate”, menționează Ambasada Republicii Moldova în Polonia.

După aproape un an de activitate, organizatorii au reușit să editeze această publicație care cuprinde toate textele apărute pe pagina web și să înregistreze revista la Biblioteca Națională a Poloniei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam