Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Aprilie 2015 | 14:29
Moldovenii din Polonia au organizat un picnic european
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Drapelului Republicii Moldova, la Varşovia, a fost organizat un picnic european la care au participat numeroşi reprezentanţi ai diasporei stabiliţi cu traiul în Polonia.
Ambasada Moldovei în Polonia anunţă pe pagina sa de facebook că acțiunea a oferit oportunitatea unor discuții deschise despre modelul european de dezvoltare, precum și despre experiența poloneză de reforme, atât de necesare și țării noastre.

De asemenea, în cadrul evenimentului un moment aparte l-a constituit prezentarea semnificației Tricolorului - drapel arborat alături de cele ale UE.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Consulului Onorific al Republicii Moldova la Lodz, Pavel Scura.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam