Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Septembrie 2014 | 14:50
Moldovenii din Portugalia au participat la un festival intercultural
Asociaţia moldovenilor din Portugalia „Mioriţa” a participat timp de două zile la Festivalul intercultural „Sunete, culori, arome şi cunoaştere”, organizat în oraşul portughez Barreiro.
Autoritățile locale și publicul au apreciat dansul național moldovenesc prezentat de perechile de dansatori ale asociației. Participanții la festival au gustat și din bucatele tradiționale.

Potrivit membrilor organizației, în cadrul evenimentului, participanții au aflat multe informații cu privire la limba, cultura, tradițiile și civilizația diferitor popoare din Europa de Est, America Latină și Africa.

În cadrul festivalului a avut loc și un campionat de fotbal la care a participat și echipa „Dacii” formată din membrii asociației „Miorița”.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam