Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Februarie 2015 | 15:14
Moldovenii din Portugalia au prezentat tradiţiile autohtone în cadrul unui Festival
Reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Portugalia au participat la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului „Cores, sons, sabores e saberes” (Culori, sunete, arome şi cunoştinţe), ce a avut loc recent în oraşul portughez Barreiro.

Republica Moldova a fost prezentată de Asociaţia „Mioriţa”, care a improvizat o „casă mare” împodobită în stil tradiţional. Cu această ocazie, oaspeţii au avut posibilitatea să guste și din bucatele tradiționale moldoveneşti. Membrii Asociaţiei au primit în dar ,din partea Camerei municipale din Barreiro, fotografii, realizate de clubul artiştilor fotografi din localitate.
 

La eveniment au participat Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia şi Carlos Humberto de Carvalho, preşedintele Camerei municipale Barreiro.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam