Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Noiembrie 2014 | 09:41
Moldovenii din Roma invitaţi la seminare dedicate alegerilor
Moldovenii stabiliţi în Roma sunt invitaţi să participe la o serie de seminare destinate alegătorilor din afara ţării în cadrul campaniei „Hai la vot” pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Tematica abordată va fi votarea pas cu pas, specificul campaniei „Hai la vot” în rândul diasporei.
Întâlnirea cu diaspora va avea loc vineri, 14 noiembrie, la ora 16:30, la sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Roma. La întrevedere va fi prezentă și ambasadorul Republicii Moldova în Italia,  Stela Stângaci.

Evenimentul este organizat de reprezentanța din Moldova a International Republican Institute (IRI) din SUA, în colaborare cu Biroul pentru Relațiile cu Diaspora (BRD).

Adresa Ambasadei: 00185 Roma, Via Montebello, 8
TEL:+39 06 474 02 10
FAX:+39 06 478 810 92
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam