Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Octombrie 2015 | 09:30
Moldovenii din Rusia au participat la primul Festival al Culturilor Naţionale
Centrul cultural moldovenesc „Fluieraş” din regiunea Murmansk, Federaţia Rusă, a participat pe 17-18 octombrie, la primul Festival al Culturilor Naţionale cu genericul „Suntem împreună!”, eveniment ce a demarat în oraşul Kola.
În prima zi a Festivalului a avut loc deschiderea oficială a manifestării cu spectacole ale participanților și expoziții tematice. În a doua zi a fost organizat un concert cu participarea asociațiilor naționale, folclorice și a grupurilor etnografice, uniunile de creație ale instituțiilor culturale și educaționale din raionul Kola al regiunii Murmansk.

Evenimentul a avut drept scop să reunească reprezentanți ai tuturor asociațiilor național-culturale din regiunea Murmansk, Rusia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam