Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Mai 2015 | 13:25
Moldovenii din Spania, invitaţi la atelierul „Uzor cu dor de casă”
Moldovenii din Spania sunt invitaţi să participe duminică, 24 mai, la un atelier dedicat ornamentului moldovenesc, organizat sub genericul „Uzor cu dor de casă”.
Solicitată de TRM.MD, Elena Nazarova, președinta Asociației „EstiMoldova” ne-a comunicat că atelierul este o inspirație de la Festivalul „iProsop”.

„Ideea e să le povestim copiilor despre câteva uzoare tipice zonei noastre, originea și semnificația lor, culorile tipice”, a declarat Elena Nazarova.

Organizatorii, reprezentanți ai Asociației „EstiMoldova” ne-au împărtășit că organizează atelierul în aer liber, pentru a atrage atenția trecătorilor. Astfel, le pot prezenta spaniolilor Republica Moldova și obiceiurile noastre.

Cei dornici de a cunoaște mai multe despre ornamentele moldovenești sunt invitați duminică, 24 mai, în Parcul Ciutadella din Barcelona.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam