Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Mai 2015 | 17:06
Moldovenii din Spania şi Portugalia vor putea transmite bani acasă prin intermediul „Poşta Moldovei”
Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în Spania şi Portugalia vor putea trimite banii acasă şi prin intermediul „Poştei Moldovei”. Ei vor plăti un comision de câteva ori mai mic decât cel pe care îl percep băncile comerciale, relatează Mesager.
Transferurile băneşti din Spania şi Portugalia în Moldova sau invers, vor putea fi efectuate doar în baza buletinului de identitate. Suma maximă transferată va fi de 2500 de euro, iar comisionul începe de la cinci euro şi variază, în funcţie de suma trimisă.

„Cred ca este un serviciu foarte bun, este mult mai comod pentru că acum primesc toți salariile pe card și nu e nevoie să scoți banii, să faci câteva operațiuni în plus”,  a menționat un utilizator

Serviciul va permite oamenilor din localitățile rurale să nu mai meargă la filialele băncilor deschise doar în oraşe şi centre raionale, dar să-şi ridice banii trimişi, în oficiul poştal din satul lor.

„Informația „Poșta Moldovei” o primește până la 20 de minute aici în țară, iar persoana poate ridica imediat banii în lei, iar în euro, în a doua jumătate a zilei sau a doua zi”, a declarat Sergiu Nastas, director general „Poșta Moldovei”.

„Cunoaștem că mai mulți oameni care se află peste hotare expediau acești bani prin intermediul microbuzelor și încă se gândeau dacă vor ajunge acești bani. Astfel se crea și economia tenebră, noi eliminăm acest fenomen”, a menționat Vitalie Colac, viceministrul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor .

Anterior, „Poșta Moldovei” a semnat astfel de acorduri cu Italia și România, iar în viitor se preconizează semnarea unor înțelegeri cu Rusia şi Israel. Timp de jumătate de an, de când a fost lansat serviciul de transferuri din Italia, în Moldova au fost trimise peste două milioane de euro.

Mai multe detalii aflați la Masager.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam