Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Septembrie 2014 | 10:49
Moldovenii din Torino s-au întâlnit cu ministrul Justiţiei de la Chişinău
Moldovenii stabiliţi în oraşul italian Torino s-au întâlnit duminică, 28 septembrie, cu ministrul Justiţiei, Oleg Efrim. Cele câteva zeci de persoane prezente la eveniment au manifestat interes faţă de subvenţiile în agricultură, dar şi de modul în care Republica Moldova face faţă embargoului rusesc la produsele agricole din Moldova.
Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, prioritate, în cadrul acestei întrevederi, au mai avut subiectele ce țin de justiție, reforma în acest sector, lupta cu corupția, salariile judecătorilor.

Pe de altă parte, membri ai diasporei din Torino au apreciat reformele care au loc în domeniul educației și afirmă că văd schimbări vizibile în ultima perioadă în toate sferele din țară, inclusiv la frontieră și în infrastructură. Ei s-au arătat interesați și de alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Aceștia susțin într-o voce că participarea la alegeri a cetățenilor cu drept de vot este foarte importantă pentru viitorul țării.

Oleg Efrim i-a încurajat să fie de partea Republicii Moldova: „Mergem înainte, să ne susținem țara. Chiar dacă sunt departe, asta nu înseamnă că cei plecați trebuie să se rupă de problemele de acasă. Noi ne gândim la ei și ne dorim ca și ei să se gândească la țară. Vă îndemn să ne susținem reciproc”, a declarat Efrim.

Consulul General al Republicii Moldova la Milano, Sergiu Goncearenco a vorbit despre serviciile oferite de consulat, problemele cu care se confruntă comunitatea și soluțiile existente.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam