Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Decembrie 2015 | 14:47
Moldovenii din Vilnius au dat startul sărbătorilor de iarnă
Asociaţia culturală „Dacia” din Vilnius, Lituania, a organizat un eveniment cu genericul „Sărbătorile de iarnă. Tradiţiile de Crăciun în Moldova”. La manifestare a participat şi Ansamblul etno-folcloric din Republica Moldova „Plăieşii”.
Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, scopul acțiunii  este de a promova Republica Moldova, cultura, tradițiile și produsele autohtone.

În cadrul evenimentului a fost organizată o expoziție a portului popular și de fotografii, au fost vizionate filme despre colinde și măști populare de Crăciun. Copiii și studenții din Republica Moldova veniți la studii în Lituania au fost implicați în înscenarea istoriei sărbătorii de Crăciun și a legendei lui Moș Crăciun.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam