Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Martie 2018 | 17:20
Moldovenii pictează Portugalia
„Moldovenii pictează Portugalia” – este genericul unei expoziţii a artiştilor plastici moldoveni, stabiliţi în Republica Portugheză. Lucrările au fost expuse în incinta Parlamentului lusitan.
Expoziţia a fost inaugurată cu prilejul marcării jubileului de 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-portugheze. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Moldova în Portugalia, în parteneriat cu Comisia pentru Afaceri Externe și Comunități Portugheze din cadrul Adunării Republicii.
 
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, la ceremonia de inaugurare a expoziției, președintele Comisiei Parlamentare pentru Afaceri Externe și Comunități Portugheze, Sérgio Sousa Pinto și ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan. Oficialii au menționat că pe parcursul acestui sfert de secol relațiile moldo-portugheze s-au dezvoltat pe o linie ascendentă, un rol important în procesul de apropiere dintre țările noastre revenind comunității moldovenești stabilite în Portugalia. 
 
Expoziția va fi deschisă pentru public până pe 27 aprilie.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam