Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Martie 2014 | 13:36
Moldovenii s-au încins în horă pe cea mai mare piaţă a Uniunii Europene
Asociaţia „Baştina” din Padova, Italia, a organizat cea de-a V-a ediţie a Festivalului „Mărţişor - Femei în Primăvara”, eveniment ce a avut loc în cea mai mare piaţă a Uniunii Europene, Prato della Valle.
Solicitat de trm.md, președintele Asociației „Baștina”, Alexandru Marcinschi, a comunicat că a fost un concert de zile mari, cu folclor autentic. Spectacolul a fost urmărit de aproape 2500 de spectatori, care au venit să-și aline dorul de casă. „Interpreții care au evoluat în cadrul concertului au avut grijă ca melodiile lor să ajungă la inimile oamenilor. Scopul concertului nu a fost profitul sau publicitatea. Concertul a fost pentru cetățenii noștri, pentru cei care știu ce înseamnă străinătate, dar și dorul de casă, de tradițiile strămoșești”, a menționat Alexandru Marcinschi.În discursul său, președintele Asociației „Baștina”, a ținut să reitereze că diaspora moldovenilor din Italia susține parcursul european al Republicii Moldova. El a  anunțat conaționalii stabiliți în peninsulă despre deschiderea unui Consulat al țării noastre la Padova și lansarea unui Centru Cultural.Invitații la eveniment au primit în dar mărțișoare confecționate de copii cu dezabilități din cadrul organizației nonguvernamentale „Cultum” din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam