Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Iunie 2014 | 09:54
Moldovenii s-au prins în horă în faţa Palatului Europei din Strasbourg
Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a fost marcată şi de conaţionalii noştri de peste hotare, astfel, moldovenii s-au prins în horă în faţa Palatului Europei din Strasbourg, la iniţiativa şi invitaţia Reprezentanţei Permanente a Republicii Moldova de pe lângă Consiliul Europei.
Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova a felicitat participanţii cu această etapă de importanţă istorică pentru ţara noastră. Mulţumindu-le pentru prezenţă şi solidaritate, Ambasadorul Tatiana Pârvu a îndemnat audienţa să-şi valorifice cunoştinţele şi experienţa, acumulată în ţările europene, pentru a le aplica acasă, în Republica Moldova.

În horă s-a prins şi Liliana Palihovici, vicepreşedintele Parlamentului, şefa delegaţiei naţionale la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care a adresat un cuvânt de felicitare cu ocazia semnării documentului de la Bruxelles.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, la eveniment au participat şi alţi membri ai delegaţiei naţionale prezenţi în această zi la Strasbourg cu ocazia sesiunii APCE – Ana Guţu, preşedintele Comisiei pentru politică externă şi integrare europeană a Parlamentului RM, vicepreşedintele grupului ALDE al APCE, Stella Jantuan, vicepreşedintele Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice, Valeriu Ghileţchi, secretarul Comisiei politică externă şi integrare europeană. Adresându-se conaţionalilor din Strasbourg, Ana Guţu a accentuat importanţa valorificării în continuare a parcursului european al RM.

Astfel, oraşul Strasbourg s-a alăturat localităţilor din Republica Moldova şi conaţionalilor noştri de peste hotare, unde au avut loc acţiuni de susţinere a procesului de integrare europeană şi de aderare la Zona de Liber Schimb.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam