Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Mai 2016 | 12:06
Moldovenii stabiliţi în Belgia s-au întâlnit cu ambasadorul Iurie Reniţă
Conaţionalii noştri stabiliţi cu traiul în Belgia au avut prima întrevedere cu noul ambasador al Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Iurie Reniţă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
În cadrul întrevederii au fost prezentate obiectivele prioritare ale misiunii diplomatice în relațiile bilaterale cu Regatul Belgiei, precum și cele cu Alianța Nord-Atlantică. Totodată, s-a discutat despre situația actuală din Republica Moldova, despre moldovenii din Belgia și importanța promovării Republicii Moldova în străinătate. Ambasadorul Iurie Reniță și-a exprimat disponibilitatea de a susține orice inițiativă în acest sens.

Moldovenii stabiliți în Belgia s-au arătat interesați de colaborarea cu misiunea diplomatică, exprimându-și opiniile referitoare la ce ar trebui să fie întreprins în Republica Moldova pentru a spori calitatea vieții cetățenilor.

Potrivit datelor oferite de către ambasadă, în Belgia sunt stabiliți 1300 de moldoveni. Se estimează că numărul acestora este de șapte ori mai mare, luându-i în considerare pe cei înregistrați cu acte românești. Peste 800 de moldoveni au obținut cetățenia belgiană.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam