Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Aprilie 2015 | 10:34
Moldovenii vin acasă: Traversările la frontieră, în continuă creştere
În ultimele 24 de ore, numărul de traversări a constituit 443 105 de persoane, iar traficul mijloacelor de transport a fost de 100 864 traversări şi constituie o creştere cu circa 50 de mii de persoane.
Conform datelor parvenite de la Direcţiile Regionale ale Poliţiei de Frontieră, în perioada de referință au fost înregistrate următoarele acțiuni ilegale: opt persoane au fost reținute pentru încălcarea regimului zonei de frontieră; patru cetăţeni străini - pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; șapte persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere ale frontierei; un caz de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale; un caz de depistare a actelor de călătorie false.

Potrivit datelor oficiale, unei persoane i-a fost refuzat accesul în Federaţia Rusă şi alteia în Uniunea Europeană.

În preajma sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră şi Serviciul Vamal activează în regim intensiv pentru a evita formarea rândurilor de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere la frontieră.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam