Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Noiembrie 2017 | 11:15
Moldovenii vor primi ajutor din partea Franţei la revenirea în ţară
Moldovenii aflaţi legal, dar şi ilegal în Franţa, care vor reveni acasă să se angajeze în câmpul muncii, vor fi ajutaţi să se formeze profesional şi să-şi deschidă o afacere relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.

Facilități vor fi posibile după ce Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de ieri, 21 noiembrie, Acordul-cadru de parteneriat dintre Ministerul Sănătății, Muncii și Protecție Sociale și Oficiul Francez pentru Imigrare și Integrare a Republicii Franceze pentru punerea în aplicare a Programului de ajutor pentru reintegrare în Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, ajutorul financiar va fi acordat pe o perioadă de cel mult șase luni, în mărime de 400 de euro pentru un adult și 300 de euro pentru un copil. Ajutorul va fi utilizat preponderent pentru plata chiriei locuinței, pentru amenajarea acesteia, pregătirea pentru școală a copiilor, precum și pentru inițierea, în baza experienței acumulate peste hotare, a unor afaceri.

Potrivit unor date, în Franța s-ar afla legal peste trei mii de moldoveni. Cifra celor care se află ilegal nu este cunoscută.

Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam