Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Martie 2015 | 10:30
Moldovenii vor putea călători fără vize în Serbia
Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Serbia. În cadrul şedinţei de miercuri, Executivul a aprobat ratificarea Acordului dintre executivele celor două state privind abolirea regimului de vize.
Astfel, cetăţenii ţării noastre, deținători ai pașapoartelor biometrice, vor putea intra, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul Serbiei, pentru o perioadă ce nu depăşeşte 90 de zile în decurs de şase luni de la data primei intrări.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a declarat la ședința Guvernului că scutirea de viză nu va acorda beneficiarilor dreptul de a se angaja în câmpul muncii în Serbia.

Cerinţele necesare pentru vizele de lucru, studii, cercetare, educaţie, reîntregire a familiei şi de şedere pe termen lung pe teritoriul statului fiecărei părţi vor fi reglementate de prevederile legislaţiei naţionale a statelor.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam