Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Octombrie 2018 | 18:33
Moldovenii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate
Moldovenii vor putea călători în Turcia, iar cetăţenii turci în Republica Moldova doar cu buletinul de identitate. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Cabinetul de Miniştri şi face parte din Protocolul semnat între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Turciei de modificare a Acordului privind abolirea reciprocă a vizelor, încheiat la Ankara, la 1 noiembrie 2012, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Proiectul protocolului nominalizat are drept scop de a contribui în continuare la facilitarea călătoriilor reciproce ale cetățenilor ambelor state. Protocolul va modifica în special dreptul cetățenilor de a călători în baza buletinelor de identitate. Condiția de bază pentru realizarea acestui drept este ca buletinul de identitate să fie mecano-lizibil și să fie și să corespundă standardelor internaționale agreate”, a declarat secretara de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean.
 
Călătoria cu buletinul de identitate în Turcia nu acordă dreptul la muncă. Cei care vor dori să se angajeze și să stea pe o perioadă mai mare de 90 de zile, vor trebui să obțină o viză.
 
Postat de: Vasile Cojocari
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
În această seară, tema talk-show-ului politic „Moldova în Direct” este situaţia drumurilor din capitală şi din ţară, în condiţii de iarnă. Cât de pregătite sunt autorităţile să facă faţă unui nou sezon rece şi cum se planifică reducerea numărului de accidente, aflaţi astăzi, la Moldova 1.
Moldova 1
Anual, pe 20 noiembrie se marchează Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor, fiind o şansă de a promova, a creşte gradul de conştientizare şi de a mobiliza fonduri pentru problemele majore pe care le înfruntă copiii din întreaga lume. Despre drepturile copiilor şi nu numai, vorbim astăzi, la „Cine vine la noi?”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam