Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Aprilie 2014 | 16:51
Monica Pârlici a trecut prima probă la un show culinar din România
Monica Pârlici, o fetiţă de numai 11 ani care a câştigat un concurs de talente organizat în Republica Moldova, a impresionat juriul unui show culinar din România, scrie juniorchef.a1.ro.
Fetița nu a avut o copilărie ca a altora, însă acest lucru nu a oprit-o să-şi urmeze visele. Alături de celelalte două surori, ea se află în grija tăticului ei. Mama lor le-a părăsit când erau mici. A plecat în Elveţia, unde şi-a făcut o altă familie.

„Treburile mamei le facem noi. Tata zice că ne-am călit. Treaba unui băieţel în gospodărie pot să o fac. Fac curăţenie în casă şi mâncare”, mai spune Monica. „Pun suflet în tot ce fac, pentru că dacă nu pui suflet, mâncarea nu se primeşte bine. Eu nu vreau să visez prea mult. Dacă te gândeşti doar la câştig, nu vei face mâncare bună”, completează micuţa. 

„Monica-angelica, îţi doresc să iei trei de da. Primul îl primeşti acum de la mine”, i-a spus Prinţesa Polonic, una dintre jurate.

„Ai pus prea puţin pentru cât de mult îmi place”, a completat Vizante. Iar Horia Vîrlan a numit mâncarea ei „un preparat sofisticat”.

Pentru că Vizante a avut o poveste de viaţă asemănătoare, Monica a ales să meargă mai departe în echipa ei.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam