Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Martie 2015 | 12:24
Montrealul - colorat în alb şi roşu de 1 martie
Asociaţia moldovenilor „Koolture Tricolore” din Canada a împărţit mărţişoare trecătorilor şi i-a impresionat pe locuitorii oraşului Montreal cu legenda Mărţişorului.
„Circa zece entuziaști erau prezenți duminică la prânz în Jean Talon, înarmați cu mărțișoare. O oră mai târziu, toată piața era colorată în alb și roșu. Oriunde te uitai dădeai peste cineva purtând mărțișoare în piept. Trecătorii au primit mărțișoare și au ascultat curioși povestea obiceiului românesc, zâmbind optimist când au auzit că mărțișorul este simbolul renașterii, al unui nou început și că este vestitorul primăverii, după o iarnă grea și lungă”, scriu organizatorii pe site-ul stiridemontreal.com.

„E tradiția noastră și e o bucurie să o împărtășim cu restul lumii”, a menționat Nata Albot, directorul asociației.

În luna februarie s-a organizat cinci ateliere în care zeci de voluntari au confecționat sute de mărțișoare pentru acest eveniment.

Proiectul „O mie de mărțișoare” se desfășoară în Canada al doilea an consecutiv  și este organizat de asociația „Koolture Tricolore”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam