Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Iunie 2017 | 19:35
Muzică clasică în satele din Moldova
Un grup de cetăţeni moldoveni din diaspora a donat două mii de euro pentru ca locuitori din satele Republicii Moldova să poată asculta pe viu muzică clasică. Este vorba despre proiectul „Moldo-Crescendo”, fondat de tineri muzicieni din Republica Moldova, care îşi propun să susţină vara aceasta concerte în casele de cultură din câteva sate, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Chişinău.
„Moldo-Crescendo” reunește tineri muzicieni cu studii în Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia, care și-au propus anul acesta să ajungă să concerteze în nouă localități, inclusiv în sate, iar inițiativa se numește „Bach la Casa de cultură”.

Concertele vor avea loc în perioada 21 iulie - 6 august, la Ialoveni, Mereni, Ceadâr-Lunga, Cimișlia, Călărași, Hâncești, Băhrinești, Rezina și Chișinău.

În anul 2016, Moldo Crescendo a evoluat pentru prima dată în afara capitalei, la Castelul Mimi din Bulboaca și la conacul Ciolac-Malski din Bahmut.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam