Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Ianuarie 2016 | 15:41
Muzica maestrului Eugen Doga a răsunat pentru melomanii din Franţa
La Palatul Béhague din Paris, compozitorul Eugen Doga a susţinut un concert de muzică de cameră cu participarea interpretativă a sopranei Ana Cebotari, baritonului Rudolf Constantin Cocriş, pianistului Ieromin Bugă şi cvartetului „Passione”. La manifestare au participat circa 280 de persoane.
„Considerat, pe bună dreptate, unul din cei mai mari compozitori ai contemporanității, rapsod al muzicii naționale și figură emblematică a culturii universale, demonstrează, prin creația sa, că muzica, cultura, artele, în general, transcend hotarele geografice, politice și naționale, creează spațiul spiritual care unește oamenii și aspirațiile lor”, a declarat în cadrul deschiderii evenimentului Lilian Moraru, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Franceză.

Evenimentul s-a finalizat cu o recepție la care au fost servite vinuri moldovenești, înalt apreciate de oaspeții prezenți.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam