Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Februarie 2016 | 13:03
Muzicieni ai Armatei Naţionale participă la Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare din Germania
Un grup de muzicieni ai Armatei Naţionale participă la Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare „Musikparade — 2016”. Evenimentul se desfăşoară în Republica Federală Germania, în perioada 28 ianuarie — 14 februarie.
Festivalul Muzicilor Militare „Musikparade — 2016”, care este un eveniment caritabil, se desfăşoară anual, cu participarea orchestrelor militare din Europa, Asia și SUA.

„Armata Naţională este reprezentată la acest eveniment muzical de 35 de instrumentiști din cadrul Orchestrei Prezidenţiale şi brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi”, a declarat locotenent-colonelul Sergiu Holban, prim-dirijor al Serviciului Orchestral Militar al Armatei Naţionale.

Potrivit Ministerului Apărării, militarii au planificate o serie de concerte în zece localităţi din Germania: Chemnitz, Dresden, Rostock, Kiel, Frankfurt pe Main, Erfurt, Cottbus, Münster, Köln şi Trier.

Muzicienii Armatei Naţionale participă la „Musikparade” pentru al doilea an consecutiv.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam