Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iunie 2014 | 09:38
Naistul Vasile Iovu a concertat în Qatar
Maestrul Vasile Iovu, Artist al Poporului, solist al Orchestrei de muzică populară „Folclor”, s-a întors dintr-un turneu efectuat împreună cu grupul folcloric care-i poartă numele în Qatar.
Turneul a fost organizat în perioada 4-8 iunie de către Fundaţia Culturală „Katara” în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova deschisă recent în această ţară. Spectacolul a fost prezentat la Teatrul Dramatic din capitala Qatarului – Doha, la care au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în această ţară şi diaspora românească şi cea moldovenească.

Maestrul Vasile Iovu a  declarat că a concertat în mai multe ţări din lume, dar este bucuros că a ajuns pentru prima dată şi în Qatar. „Am interpretat piese din folclorul nostru autentic, dar şi cafe-concert, piese de popularitate mondială, precum sunt „Condorul”, „Tico-tico”, valsuri de Eugen Doga, o piesă de muzică clasică – „Ave Maria” de Schubert. La sfârșit am cântat şi o piesă din folclorul acestei ţări, care s-a bucurat de o mare priză la public – „Eddaych kon fi nas”, a precizat maestrul Vasile Iovu pentru Moldpres.

Grupul folcloric „Vasile Iovu” a fost creat în 1992. Până acum, grupul a efectuat turnee în Austria, Germania,  Elveţia, Franţa, Italia ş.a. A  evoluat pe cele mai prestigioase scene din Europa: Sala Mozart din Mannheim, Sala Beethoven din Bonn, Filarmonica din Berlin, Sala de Congrese din Strasbourg şi altele.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam