Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Aprilie 2015 | 14:26
Nata Albot va lansa cartea „Moldova din bucătăria mamei mele”
Jurnalista din Republica Moldova stabilită în Canada, Nata Albot, va lansa, la sfârşitul lunii mai, cartea de bucate „Moldova din bucătăria mamei mele”.
Autoarea spune că ideea a luat naștere atunci când s-a mutat peste ocean, în Canada. „Oricât de ciudat ar părea această carte de rețete de la mama s-a născut doar atunci când m-am mutat peste ocean, departe de familia mea. Neavând la Montreal nici un ajutor în bucătărie, m-am pomenit copleșită de grijile gătitului și căutatului de rețete, care ne făceau dorul de casă mai ușor de suportat. Sugestia a venit de la noua mea prietenă, Lidia Barreiros, o fotografă din Brazilia, stabilită de mai mulți ani la Montreal”, scrie protagonista.

Cartea conţine rețete culese de la mama sa. „Am lucrat la această colecție un an și jumătate, timp în care am colectat, gătit, fotografiat, redactat, machetat în jur de 90 de rețete”, menționează autoarea pe site-ul nataalbot.md.

Cartea de bucate „Moldova din bucătăria mamei mele” va fi publicată în două limbi: română și engleză.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam