Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Octombrie 2014 | 10:02
Natalia Gherman şi Federica Mogherini au semnat la Roma o declaraţie comună
Modalităţile de susţinere de către Italia a procesului de implementare a Acordului de Asociere RM-UE au fost discutate miercuri, la Roma, în cadrul întrevederii ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, cu omologul său italian, Federica Mogherini.
Natalia Gherman  și Federica Mogherini au semnat o declarație comună care definește domeniile în care Italia va acorda asistență Republicii Moldova. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, o atenție specială va fi acordată aproximării legislației moldovenești cu acquis-ul comunitar, implementării standardelor privind siguranța alimentelor, agricultura, turismul și transportul. Ambele state vor încuraja cooperarea în domeniul muncii și protecției sociale, precum și valorificarea beneficiilor migrației pentru dezvoltare.

De asemenea, oficialii au efectuat un schimb de opinii privind evoluțiile în contextul regional și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale.

În contextul preluării de către oficialul italian, începând cu 1 noiembrie 2014, a mandatului de Înalt Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate, ministrul Natalia Gherman a invitat-o pe Federica Mogherini să efectueze o vizită la Chișinău în noua sa funcție, până la finele anului curent.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam