Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Februarie 2017 | 13:23
Nicolae Dabija a obţinut Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Poezie din Havana
Poetul şi publicistul Nicolae Dabija a obţinut Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Poezie şi Salonul Internaţional de Carte, ediţia a 26-a, ce a avut loc în perioada 9-19 februarie în oraşul Havana, Cuba, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Atunci când am primit Marele Premiu am menţionat că este înmânat întregii literaturi din Republica Moldova. Literatura noastră ar trebui să fie promovată în afara ţării. La acest festival s-a făcut auzit numele ţării noastre, numele lui Eminescu. Am depus împreună cu participanţii la eveniment flori la bustul lui Eminescu din oraşul Havana, ceea ce înseamnă că ne vom putea afirma în lume graţie culturii noastre”, a spus Nicolae Dabija.
 
La cele două evenimente au participat peste o mie de poeți, scriitori, editori, jurnaliști şi oameni de cultură din întreaga lume. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam