Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Septembrie 2015 | 15:08
Noi reguli pentru cetăţenii moldoveni care muncesc în Rusia
Reguli noi pentru cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în Federaţia Rusă. Aceştia vor trebui să acumuleze cel puţin 65 de puncte pentru a rămâne în Rusia. Un proiect de hotărâre este deja pregătit de către Serviciul Federal al Migraţiei, relatează Mesager.
Potrivit documentului, solicitantul trebuie să acumuleze puncte care vor fi atribuite după anumite criterii. 20 de puncte vor avea persoanele care au vârsta între 21 şi 45 de ani. Numărul maxim de puncte este acordat la criteriul „studii”.

Deţinătorii unui grad științific se vor bucura de 25 de puncte. Cei care vorbesc liber limba rusă vor acumula 10 puncte, iar cei care au muncit în Rusia conform specialității pe care o au vor mai beneficia de încă 15 puncte.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam