Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Februarie 2016 | 11:28
Noile tendinţe ale proceselor migraţionale, discutate în cadrul unei conferinţe internaţionale la Chişinău
Cercetători din mai multe ţări vor participa la Conferinţa internaţională ştiinţifico-practică „Migraţie, Diaspora, Dezvoltare: provocări şi perspective”, dedicată noilor tendinţe ale proceselor migraţionale. Gazda evenimentului ce avea loc joi, 25 februarie, este Academia de Ştiinţe a Moldovei.
În cadrul evenimentului, vor fi abordate probleme ce ţin de noile evoluţii ale proceselor migraţionale, impactul acestora asupra relaţiilor internaţionale, economiei şi situaţiei demografice din societăţile ţărilor de origine şi de destinaţie.

Potrivit organizatorilor, la lucrările conferinţei vor participa cercetători din: România, Franţa, Italia, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Grecia, Belarus, Ucraina, Turcia, Thailanda, India, Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai corpului diplomatic, Ministerului Educaţiei, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Culturii, experţi în domeniul ştiinţelor politice, economice, statisticieni, doctoranzi şi masteranzi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam