Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iunie 2015 | 14:55
Norvegienii au răspuns spotului de mulţumire lansat de o vinărie din Moldova
După ce o vinărie din Republica Moldova a publicat un filmuleţ în limba norvegiană, prin care mulţumea poporului norvegian pentru acceptarea vinurilor sale pe piaţa lor monopolistă, un grup de norvegieni au fost interesaţi să guste din licoare, chiar aici, în ţara de producţie.
Norvegienii s-au arătat flatați de filmulețul prin care vinăria le mulțumește în limba norvegiană consumatorilor. Iar un grup de norvegiene, membre ale unei mișcări internaționale de voluntare, au venit în vizită în Moldova. În cadrul vizitei, a fost filmat mesajul lor către moldoveni, în limba română.

„Aveți o istorie extraordinară a vinului, iar sinceritatea muncitorilor din spotul  „Takk Norge” ne-a cucerit. Fiind în Norvegia, prietenii mei au văzut și au apreciat spotul”, a mărturisit Liv Selma Handeland, una dintre voluntare.

Menționăm că, din septembrie 2014, două branduri vinicole din Republica Moldova au fost acceptate pe piața produselor alcoolice din Norvegia, după mai bine de patru ani de negocieri.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam