Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Mai 2017 | 11:27
Nouă companii moldoveneşti au participat la o expoziţie desfăşurată în China
Nouă companii din Republica Moldova au participat la cea mai mare expoziţie de inovaţie alimentară din Asia – Expoziţia la SIAL 2017, care a avut loc în perioada 17-19 mai în oraşul Shanghai, China.
Potrivit unui comunicat al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), pe parcursul celor trei zile de expoziție, companiile moldovenești din domeniul vinicol, procesare fructe și miere de albini și-au prezentat ofertele de export, s-au informat privind oportunitățile de comerț și cerințele de calitate pe piața chineză, așa încât să-și îmbunătățească procesele de fabricație și să câștige încrederea partenerilor de afaceri în produsele moldovenești.

Evenimentul a fost unul de mare interes pentru producătorii autohtoni de vinuri, deoarece piața chineză reprezintă una dintre piețele-țintă pentru exporturile de vinuri moldovenești, care în ultimii ani înregistrează o creștere constantă.

În 2016 în China au fost livrate 66% din volumul total al exporturilor de vinuri din Moldova, adică 3,82 milioane litri.

În cadrul ediției din acest an, reprezentanții companiei au stabilit întâlniri cu partenerii existenți de pe piața chineză, urmând să discute despre sporirea exporturilor în această zonă.

Participarea companiilor moldovenești la expoziție a fost asigurată de MIEPO și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam