Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Martie 2014 | 09:39
Nouă moldoveni au absolvit în acest an Institutul Francofoniei de la Sofia
Nouă tineri masteranzi din Republica Moldova au ridicat recent diploma de absolvire a Institutului Francofoniei pentru Administrare şi Gestiune (IFAG) cu sediul la Sofia. La cea de-a XVI ceremonie de înmânare a diplomelor absolvenţilor au luat parte şi reprezentanţii ambasadei Republicii Moldova în Republica Bulgaria.
Programul ceremoniei a inclus adresările ministrului Educaţiei şi Ştiinţei al Republicii Bulgariei, primarului oraşului Sofia, reprezentanţilor mediului academic, precum şi a ambasadorilor Republicii Franceze şi Regatului Belgiei.

IFAG a fost deschis în 1996 şi pe parcursul anilor a avut peste 1200 de absolvenţi din circa 30 de state. În anul academic 2013-2014 au fost înmatriculaţi 14 tineri din Republica Moldova pentru a urma studiile de masterat.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam