Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Decembrie 2015 | 10:50
Nouă moldoveni, implicaţi într-un accident rutier în România
Nouă cetăţeni moldoveni au ajuns la spital după ce microbuzul în care se aflau a intrat cu viteză direct într-un stâlp. Accidentul a avut loc în judeţul Buzău, România, în timp ce oamenii veneau la Bucureşti pentru a obţine cetăţenia română, informează antena3.ro.
Potrivit sursei citate, șoferul a pierdut controlul volanului, iar microbuzul a derapat şi a ieşit în afara părţii carosabile, unde s-a izbit de un stâlp de înaltă tensiune.

În urma impactului violent, două dintre cele nouă victime au suferit răni mai grave şi sunt sub supravegherea medicilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam