Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Octombrie 2015 | 10:32
Nouă moldoveni răniţi în accidentul din România au fost externaţi
Nouă din cei zece cetăţeni ai Republicii Moldova care au fost implicaţi în accidentul produs în această dimineaţă în România au fost externaţi din spitalul din Deva. Doar unul din şoferii microbuzului rămâne în spital, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit ofițerului de presă al Ministerului Afacerilor Externe, Ana Taban, firma de transport din Moldova care dirija cursa respectivă va trimite astăzi un alt microbuz, iar moldovenii își vor continua drumul spre Belgia.

Amintim că joi, 1 octombrie, cetățenii moldoveni au fost implicați într-un grav accident, care s-a petrecut în județul Hunedoara, unde un microbuz și o autoutilitară s-au ciocnit pe DN7 Deva-Arad. În urma coliziunii, șoferul în vârstă de 20 de ani, de origine maghiară, a decedat, notează realitatea.net.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam