Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Martie 2016 | 16:31
Nouă tineri din Republica Moldova vor beneficia de burse de studii în România în cadrul programului „Eugen Ionescu”
Rezultatele selecţiei din cadrul programului de burse doctorale şi postdoctorale „Eugen Ionescu”, pentru anul universitar 2015-2016, au fost făcute publice, anunţă Ambasada României la Chişinău.
Comisia națională de selecție a decis atribuirea a 80 de burse pentru reprezentanți din 27 de țări. Dintre aceștia, nouă bursieri sunt din Republica Moldova. Domeniile de cercetare ale bursierilor din Republica Moldova acoperă discipline precum: economie, geografie, științe ale educației și istorie.

„Bursa post-doctorală „Eugen Ionescu” mi-a permis să îmi dezvolt competențele și încrederea în mine, mi-a permis să beneficiez de sprijinul rețelei francofone, dar cel mai important am avut posibilitatea să utilizez platforma științifică a AUF. În urma acestei experiențe mi-am însușit cunoștințe și valori, resorturi ale schimbării în bine în beneficiul lumii în care trăim", a declarat Evelina Lesnic, profesor, cercetător al Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu", fostă beneficiară a unei burse postdoctorale la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Bursele sunt acordate de către România, prin Ministerul Afacerilor Externe, sunt gestionate de către Agenția Universitară a Francofoniei. Programul „Eugen Ionescu” vine să răspundă priorității pe care Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu  Agenția Universitară a Francofoniei, o acordă dezvoltării sociale.

Rezultatele selecției din cadrul programului de burse doctorale și postdoctorale „Eugen Ionescu”, pentru anul universitar 2015-2016, pot fi aflate accesând link-ul: https://www.auf.org/bureau/bureau-europe-centrale-et-orientale/actualites-regionales/bourses-doctorales-et-postdoctorales-eugen-ionescu/.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam