Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Decembrie 2015 | 16:17
Noul ambasador al Moldovei în Statul Israel a prezentat scrisorile de acreditare
Gabriela Moraru, ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel, a prezentat joi, 10 decembrie, copiile scrisorilor de acreditare şefului Protocolului de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel, Meron Reuben.
Oficialul israelian i-a urat noului ambasador al Republicii Moldova bun venit în Statul Israel şi mult succes în responsabila sa activitate diplomatică.

În cadrul întrevederii, au fost abordate un şir de subiecte ce ţin de colaborarea şi aprofundarea dialogului bilateral dintre ambele state.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam