Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Iulie 2015 | 08:42
O Ambasadă a Republicii Moldova va fi deschisă la Tokio, Japonia
O Ambasadă a Japoniei va fi deschisă anul viitor la Chişinău, iar până la finele acestui an Republica Moldova va avea ambasadă la Tokio. Anunţul a fost făcut de către Shigeki Sumi, ambasadorul Japoniei în Ucraina şi Republica Moldova, cu sediul la Kiev, în cadrul ceremoniei prilejuite de aniversarea a 15-a de la lansarea Proiectului moldo-japonez 2KR, transmite IPN.
„Vă asigur că voi depune tot efortul pentru a promova relaţiile dintre Republica Moldova şi Japonia. Atunci când am oaspeţi din Japonia la Kiev întotdeauna îi servesc cu vin moldovenesc”, a spus ambasadorul.

Solicitat să comenteze informaţiile neoficiale privind candidatura ambasadorului Moldovei în Japonia, ex-ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, director tehnic al Unităţii de Implementare şi Administrare a Proiectului moldo-japonez 2 KR, a declarat: „Mi s-a făcut o asemenea ofertă, dar urmează să decidă Guvernul. De facto, eu deja sunt un ambasador în Japonia, unde am fost de zece ori în cadrul Proiectului 2 KR”, a spus Bumacov.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam