Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Martie 2015 | 12:46
O ambulanţă complet echipată din Spania va fi oferită Spitalului Republican din Chişinău
Spitalul Republican din Chişinău va primi o ambulanţă din partea Serviciului Medical de Urgenţă din Catalunya (Spania). Înmânarea festivă a actelor de predare s-a desfăşurat la sediul central a Serviciului Medical de Urgenţă din Catalunya în prezenţa directorilor serviciului, reprezentanţilor departamentul de Sănătate a Generalităţii din Catalunya; consulului Republicii Moldova în Barcelona, Jaume Planas Debés; reprezentanţilor Asociaţiilor de Moldoveni din Catalunya şi membrilor acestora.
Boi Ruíz, consilier onorabil în sănătate, a menționat importanța menținerii dialogului şi cooperării bilaterale internaționale.

La rândul său, consulul Republicii Moldova, Jaume Planas Debés, a ținut sa mulțumească pentru acest gest de bunăvoință și a confirmat încă odată intenția sa de a continua cu actele de caritate pentru cetățenii Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam