Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Aprilie 2014 | 15:26
O bancă din Italia promovează oferte pentru migranţii moldoveni şi români
În oraşul italian Padova, o bancă a iniţiat un proiect dedicat migranţilor din Republica Moldova şi România stabiliţi în această localitate, informează mattinopadova.gelocal.it. Creditorii vor implementa proiecte similare în Roma, Milano şi Torino unde comunităţile de moldoveni şi români prezintă un număr impunător.
Potrivit sursei, Veneto Banca a adresat proiectul denumit „Migrant” celor mai reprezentative şi numeroase comunităţi din zonă, astfel în oraşul Padova sunt stabiliţi 5000 de moldoveni şi 8000 de români.

Conducerea băncii a anunţat că va angaja în cadrul acestui proiect şi vorbitori nativi de limbă română, care vor putea comunica liber cu conaționalii săi, fapt ce îi va ajuta să gestioneze mai bine investiţiile sale fără impedimente lingvistice.

Primul pas pentru a avea încredere într-o bancă și a decide să faci o investiție, este, de fapt, cunoaşterea și înțelegerea terminologiei financiare. Prim urmare, consultaţia oferită de o persoană care este de aceeaşi origine ca şi solicitantul include şi sprijin şi consiliere, pe lângă schimburile financiare inevitabile cu ţara de origine, precizează presa italiană.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam