Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Mai 2015 | 13:40
O basarabeancă şi-a pierdut viaţa în timp ce îşi făcea „selfie“
O fotografie i-a adus sfârşitul unei eleve de la Liceul „Miron Costin“ din Iaşi (România). Basarabeanca, în vârstă de 18 ani, a vrut să-şi facă o fotografie împreună cu o altă prietenă, în vârstă de 17 ani, tot din Republica Moldova, pe un vagon de tren staţionat pe liniile de cale ferată. Accidentul a avut loc vineri, 8 mai la Iaşi (România).
Potrivit 7est.ro, cele două s-au electrocutat cu un arc electric de 27.000 de volţi. Una dintre ele, cea de 18 ani, a luat foc, iar cealaltă a fost aruncată jos. Victimele au fost transportate cu arsuri la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

„Un echipaj SMURD s-a deplasat vineri, în jurul orei 17.30, la faţa locului, de unde a preluat o pacientă în vârstă de 17 ani şi a transportat-o la Pediatrie, în timp ce pentru cealaltă intervenţia a fost mai de durată. Tinerele prezentau ar¬suri prin electrocuţie prin arc electric“, a menționat Diana Cimpoeşu, medic şef SMURD Iaşi pentru ziaruldeiasi.ro.

„Pacienta în vârstă de 17 ani prezenta arsuri minore şi a rămas internată în unitatea medicală din Iaşi. Cealaltă se afla în stare gravă, arsurile îi afectaseră peste 50% din suprafaţa corporală, şi medicii au decis să o transfere cu elicopterul la București. Din păcate, în ciuda eforturilor specialiştilor, tânăra nu a mai putut fi salvată și a murit”, menționează presa românească.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam