Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Februarie 2014 | 13:46
O biserică frecventată de moldoveni a fost incendiată în SUA
O biserică baptistă din SUA, frecventată de emigranţi moldoveni, a fost cuprinsă de flăcări la începutul acestei săptămâni, informează thenewstribune.com. Acesta este al doilea incendiu produs în mai puţin de un an.
Pastorul bisericii a crezut iniţial că este o glumă proastă atunci când cineva a sunat şi a anunţat că biserica este în flăcări. Ajuns la faţa locului, acesta a văzut cum cei peste 40 de pompieri se luptau cu flăcările.

Anchetatorii nu au stabilit încă care a fost motivul incendiului, aceştia trebuie să verifice clădirea, însă deocamdată nu pot intra în biserică deoarece pereţii sunt instabili.

Potrivit sursei, la slujbele de duminică ţinute la această biserică veneau peste 300 de credincioşi, migranţi preponderent din Republica Moldova şi alte ţări din Europa de Est. „Pentru mine, precum şi pentru toată lumea care venea la biserică se deschide o rană veche. Incendierea lăcaşului ne-a făcut mai puternici ca înainte" a împărtăşit Sandu, un credincios.

E de menţionat că biserica din oraşul Tacoma a luat foc a doua oară în mai puțin de un an.

Sursa citată menţionează că pentru această operaţiune a fost necesar un volum de 75 de mii de litri de apă.

Presa locală precizează că nu a avut nimeni de suferit în urma incendiului.


 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam