Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Octombrie 2015 | 13:01
O casă de producţie din Norvegia lansează un casting în Republica Moldova
O casă de producţie din Norvegia anunţă casting în Republica Moldova. Cineaştii sunt în căutarea unei femei brunete de circa 30 de ani, vorbitoare fluentă de rusă şi engleză pentru filmul „The Promise" - o producţie internaţională cu filmări în Moldova, Austria, Irlanda şi Norvegia.
Scenariul pentru filmul „The Promise” este realizat în baza unei istorii adevărate de dragoste pe care regizorul norvegian a trăit-o în Republica Moldova și circa patru mii de e-mailuri personale. „The Promise” este partea finală a trilogiei „Stone Water Flame”, primele două filme „The Temptress” și „The Wall” fiind în perioada de post-producție.

Istoria a început în 2009, când regizorul David Kinsella a venit la Chișinău pentru a reprezenta Institutul Norvegian de Film cu documentarul „O tragedie frumoasă”, nominalizat de Cronograf la categoria „Cel mai bun film”. Anume atunci David a cunoscut tânăra jurnalistă din Moldova.

Relația lor a evoluat în dragoste necondiționată din partea bărbatului și promisiuni de a-i dărui iubitei sale o viață mai bună. Cu toate acestea, protagonistul s-a ales cu sufletul zdrobit de promisiuni neonorate, minciuni și infidelitate. Bărbatul descoperă o realitate în care dragostea este o slăbiciune, o armă folosită de cei dragi pentru a obține câștig, inclusiv financiar. Bunătatea și compătimirea l-au făcut vulnerabil în fața acestei relații. 

Regizorul și-a dorit să analizeze relația care l-a afectat și o face în modul în care poate să o facă mai bine - prin film. El își dorește crearea unei povești reale combinate cu elemente de animație.

Publicul va avea posibilitatea să urmărească gândurile protagoniștilor, să le simtă emoțiile și să găsească în final leacul pentru a putea crede și iubi din nou. Pelicula va promova un mesaj de auto-reflecție, acceptare și iertare.

Perioada de turnare a filmului-pilot în Republica Moldova este planificată pentru sfârșitul anului 2015 cu antrenarea unei echipe locale deja stabilite. Produsul va fi filmat în întregime în 2016 în patru țări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam