Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 August 2015 | 14:01
O delegaţie de la Chişinău va participa la Ziua Naţională a Moldovei organizată la Expo Milano 2015
Guvernul a alocat 500 de mii de lei din fondul său de rezervă pentru participarea delegaţiei ţării noastre la Ziua Naţională a Moldovei, în cadrul expoziţiei mondiale Milano 2015, pe 29 august, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Această expoziție a început să funcționeze la 1 mai 2015 și se va încheia la 31 octombrie 2015. Este o bună ocazie de promovare a valorilor și imaginii țării noastre, de aceea propunem să fie alocați din fondul de rezervă al Guvernului suma de până la 500 de mii de lei pentru organizarea acestui eveniment și o componență nominală a delegației moldovenești reieșind din șirul de activități care au avut loc și care vor avea loc pe parcursul acestei expoziții”, a declarat Octavian Calmâc, viceministrul Economiei.

Republica Moldova participă în premieră cu un pavilion propriu la acest eveniment. În cadrul expoziţiei Milano 2015 au loc diverse evenimente cu impact economic şi cultural, iar Zilelor Naţionale ale statelor participante le revine un loc aparte.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam