Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Martie 2015 | 11:06
O delegaţie de la „Poşta Moldovei” în vizită de lucru în Estonia
O delegaţie a întreprinderii „Poşta Moldovei” a efectuat o vizită de lucru în Estonia, pentru a studia practica estoniană în domeniul managementului logistic de gestionare a serviciilor poştale, anunţă Ambasada Moldovei la Tallinn.
Delegaţia a avut întrevederi la Sediul Central al Poştei din Estonia cu reprezentanţii Consiliului de administrare, Arvo Kärmas, directorul general al Eesti Post şi responsabilul de dimensiunea logistică şi sistemul de automate poştale, Ansi Arumeel.

Specialiştii estonieni au familiarizat specialiștii moldoveni cu activitatea Centrului de sortare a trimiterilor poştale, dar şi cu practica funcţionării şi utilizării serviciului de automate poştale în Estonia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam