Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Mai 2015 | 13:35
O delegaţie din Moldova a participat la o Conferinţă Internaţională la Tallinn
Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, împreună cu o delegaţie din ţara noastră, a participat la Conferinţa Internaţională Tallinn ICT Forum 2015.
Ambasadorul Guzun a fost invitat să închidă lucrările Conferinței. În discursul său, el a evidențiat succesele implementării soluțiilor electronice în Moldova în diverse domenii, avantajele folosirii soluțiilor de E-guvernare.

De asemenea, șeful misiunii diplomatice a vorbit despre experiența Ambasadei în implementarea soluțiilor electronice, inclusiv folosirea semnăturii digitale în corespondența cu instituțiile estoniene, schimbul de experiență și bune practici reciproce, probleme în implementarea politicilor de E-Guvernare, securitatea cibernetică, transferul de experiență estoniană și internațională, precum și dezvoltarea sectorului ICT prin prisma participării agenților economici din domeniul respectiv.

Din delegația moldovenească la Conferința Internațională Tallinn ICT Forum 2015 au făcut parte reprezentanți ai Ministerului Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, Ministerului Finanțelor, Centrului de E-Guvernare, Casa Națională de Asigurări Sociale și ai Serviciului Fiscal de Stat, notează Ambasada Moldovei la Tallinn.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam