Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Noiembrie 2014 | 10:10
O delegaţie moldovenească a participat la Forumul Mondial pentru Democraţie de la Strasbourg
La sediul Reprezentanţei Permanente a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei (CoE), la 4 noiembrie, a avut loc întâlnirea ambasadorului Tatiana Pârvu cu reprezentanţii ţării la ediţia a treia a Forumului Mondial pentru Democraţie, care şi-a desfăşurat lucrările în Palatul Europei de la Strasbourg, în perioada 3-5 noiembrie.
Delegația Republicii Moldova a fost constituită din reprezentanți ai societății civile și diferitor instituții naționale - Aparatul Președintelui Republicii Moldova, Ministerul Economiei, Ministerul Tineretului și Sportului, Academia de Științe a Moldovei, Academia de Administrare Publică ș.a.

La acest forum de anvergură internațională au participat circa 1500 de experți și militanți ai societății civile, responsabili politici și reprezentanți ai mass-media din peste 100 de țări, inclusiv 400 de reprezentanți ai rețelei Școlilor de Studii Politice din 16 țări membre ale CoE, printre care și Republica Moldova.

Delegația moldovenească a fost compusă din 20 de experți în diverse domenii, în frunte cu Viorel Cibotaru, directorul Institutului European pentru Studii Politice de la Chișinău.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul Tatiana Pârvu a informat audiența despre relațiile existente și domeniile prioritare de cooperare între Republica Moldova și Consiliul Europei, însemnătatea reuniunilor Comitetului de Miniștri, inclusiv celor dedicate supravegherii executării deciziilor CEDO. Totodată, a avut loc un schimb de opinii privind tematicile abordate în cadrul Forumului, informează Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam