Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Mai 2015 | 15:49
O delegaţie din Moldova a participat la o Conferinţă internaţională în domeniul educaţiei şi cercetării
Reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Moldova la Varşovia au participat la Conferinţa internaţională „Facing the challenges in EU. Re-thinking of EU Education and Research for Smart and Inclusive Growth (EUINTEG)” (Confruntarea cu provocări în UE. Re-gândirea Educaţiei şi Cercetării UE pentru Creşterea Incluzivă şi Inteligentă), organizată de Asociaţia Poloneză a Studiilor Comunitare Europene (PECSA), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei.
În cadrul panelului referitor la influența educației asupra dezvoltării economice a unui stat, consilierul Ambasadei, Angelica Munteanu, a susținut un discurs, accentuând necesitatea garantării de către stat a accesului universal la studii pentru o educație de calitate.

Iar Vasile Cucerescu, profesor la Catedra Drept Internațional în cadrul Institutului de Relații Internaționale din Moldova, a susținut o prezentare la tema Inovațiile și diplomația, informează Ambasada Moldovei în Polonia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam